Werkwijze

Stap 1: Kennismakingsgesprek

Er wordt een afspraak gemaakt om samen ter plaatse te kijken welke mogelijkheden het perceel kan bieden.
In de eerste instantie gaan we uw wensen en noden bespreken samen met de (on-) mogelijkheden van uw tuin.
Tijdens dit gesprek geef ik u ook een idee qua budget en tijdslijn voor het opstellen van de plannen.


Stap 2: Opmeten en hoogtemetingen

Na akkoord over de planningskosten start ik met het opmetingsproces.
Tijdens dit proces ga ik uw tuin in detail opmeten en de bestaande toestand op papier zetten. Indien nodig voer ik een hoogtemeting uit. Dit om tijdens het ontwerpproces gemakkelijk te kunnen werken met de grenzen en mogelijkheden van uw tuin zodat tijdens de aanleg geen onverwachte problemen boven komen.


Stap 3: Voorontwerp

Nadat het nodige besproken is en de voorbereidingswerken zijn afgerond, teken ik een voorontwerp. In dit proces teken ik een eerste basis van een idee uit voor uw tuin. Indien nodig wordt er een 3D voorstelling bijgevoegd zodat u goed ruimtelijk inzicht krijgt van uw tuin.


Stap 4: Definitief ontwerp

Na uitbetaling van een eerste voorschot en de (nodige) aanpassingen van het voorontwerp ga ik over tot het definitief ontwerp.

Deze bundel bevat o.a.:


Stap 5: Onderhouds- en snoeibegeleiding

Indien nodig bezorg ik u graag een aangepaste lijst met uiterst waardevolle onderhouds- en snoeitips, zodat u de tuin zelf gemakkelijk kunt onderhouden.

Met andere woorden, alles van A tot Z om uw tuin tot in de kleinste puntjes te kunnen uitvoeren of te laten uitvoeren.

Tevens heb ik een hechte samenwerkingsband met enkele tuinaannemers die uw tuin kan aanleggen. Deze doet eveneens het onderhoud van uw tuin in de toekomst indien u wenst. Dit geeft mij de mogelijkheid om de nodige werfcontroles uit te voeren.

Een van de tuinaannemers is Hoveniersbedrijf Quercus. Ga maar gerust eens een kijkje nemen naar hun website. Zo heeft u een idee van het werk dat ze leveren.